fejlec_2015_11_15

Nappali ellátás

Lakóotthoni tapasztalataink alapján az évek során fény derült arra, hogy környezetünkben sok család tartana igényt nem bentlakásos, hanem napközbeni, ill. szabadidős, kortárs közösséget nyújtó ellátásra, szolgáltatásra.

Az Értelmi Sérültek Nappali Otthona jelenleg 6 fő ellátására alkalmas. A rendelkezésünkre álló foglalkoztató és pihenőhelyiségeken kívül a lakóotthon teljes felszereltségét, valamint fejlesztésre használt helyiségeit (kerámia műhely, mozgásszoba, kert, terasz) igénybe vehetik az újonnan érkezettek.

Summa Vitae Piliscsaba tornaterem

A délelőttök folyamán írás-, olvasás – irodalmi foglalkozás, ének-, ritmus-, népi játékok, fejlesztő csoportjátékok, átmozgató torna, kézműves-, ill. manuális foglalkozások várják a fiatalokat, valamint csoportos-, és egyéni gyógytornára is lehetőség nyílik.

A napi háromszori étkezésen (reggeli, tízórai, ebéd-, ill. uzsonna) kívül a fiatalok szükséges egészségügyi ellátása, ápolása-gondozása, mentálhigiénés ellátása is biztosított. Nappalis fiataljaink a lakóotthoni közösséggel összhangban, abba befogadást nyerve, láthatóan jól érzik magukat – a derűs légkört fiatalságukkal vidámabbá teszik, idősebb ellátottjainkat mobilizálják. Az összeszokott lakóotthoni közösség normái biztonságos keretet nyújtanak számukra, a pozitív kölcsönhatás tehát tökéletesen működik.

Feladatunk, hogy a fiatalok szülei számára az állandó kapcsolattartással, információcserével, szakmai információk és tanácsok, szükség esetén segítség nyújtásával, megkönnyítsük sérült gyerekük nevelését, az ezzel járó terhek viselését.