fejlec_2015_11_15

Mindennapjaink

Lakóotthonunkban változatos módokon igyekszünk gondoskodni a szabadidő hasznos eltöltéséről ellátottjaink számára.

Fontosnak tartjuk, hogy aktívan részt vegyenek a ház körüli feladatok elvégzésében, illetve újabb tevékenységeket sajátítsanak el. Irányelvünk, hogy amire csak lehet „képessé tegyük” ellátottainkat, ne helyettük cselekedjünk.

Kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy lakóink fizikai állapotának romlását megelőzzük, késleltessük. Az intézményben található tornateremben csoportos és egyéni tornákon vesznek részt gyógytornász vezetésével. Ezen kívül pedig heti többszöri sétával biztosítjuk a megfelelő mennyiségű mozgást.

Fizikai aktivitásuk megőrzése mellett lelkiéletük és mentális állapotuk sem elhanyagolható. Azok számára, akik igénylik igyekszünk az istentiszteleten, illetve szentmisén történő részvételt biztosítani. Heti egyszer pedig hittanóra keretei között foglalkozhatnak hitéletük gyakorlásával.

A szellemi frissesség megőrzéséről társasjátékozás, felolvasás, diavetítés, bábozás, játékos fejlesztő feladatok segítségével gondoskodunk.

A kézügyesség és a kreativitás megőrzésére, fejlesztésére festés, gyöngyfűzés, színezés során van alkalmunk.

A zene kiemelt szerepet játszik az életünkben. Önkéntes tevékenység keretei között heti egyszer alkalmunk nyílik katolikus dalokat énekelni gitár és hegedű kíséretében. Kéthetente egyszer óvodapedagógus vezetésével zenés készségfejlesztő foglalkozás folyik a lakóotthonban. Kedvelt tevékenységünk a tánc és a zenehallgatás, legyen az akár komoly -, vagy könnyűzene.

Minden hónapban egy, vagy két kinti programra visszük ellátottainkat, ez lehet mozi, színház, múzeum, vagy más egyéb szórakoztató és hasznos tevékenység.

Életünk színes, mozgalmas, igyekszünk a lehető legtöbb élményt biztosítani lakóinknak.