fejlec_2015_11_15

Kerámia műhely

DSC_9771Mátrainé Szendi Andrea vagyok, kerámiaműves. 2012 óta dolgozom a Summa Vitae kerámia műhelyében. Kezdetben előképzettség nélkül, kisegítőként ismerkedtem a szakmával, majd 2016-ban a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola felnőtt képzésén szakmai képesítést szereztem. Mestereim Budán Miklós keramikus művész és Kubisch János szobrászművész voltak.

DSC_9766A műhelyben kevésbé gyakori technikával, fehér kerámia alapra, kézi festéssel készülnek tárgyaink, a hagyományos fazekas eljárásoktól eltérően kissé magasabb tűzön égetve. Ebben a technikában az a jó, hogy saját tervek alapján teljesen egyedi minták is megvalósíthatóak. Gyakorlatilag bárki, aki kedvet és kellő türelmet érez magában az alkotáshoz, elkészítheti saját díszítésű tárgyát, eszközét. Erre lehetőséget is biztosítunk ”Fesd magad!” foglalkozásaink keretében.

Termékeink elsősorban használati tárgyak, bögrék, csészék, tányérok melyeket főként stilizált virágmintákkal – pl. gyógynövények, tulipánok -, valamint egyszerűbb növényi motívumokkal díszítünk.

A műhely léte és munkája szorosan kapcsolódik a lakóotthon életéhez, lakóinknak képességeik szerint lehetőségük van a munkafolyamatokban való részvételre vagy alkotói tevékenység folytatására is.

További felvilágosítást a 06-26/373-656 telefonszámon, vagy a summa@summavitae.hu e-mail címen kaphat.

Termékeinket itt tekintheti meg >>