Csizmadia Orsolya

gyógytorna1

Csizmadia Orsolya vagyok, 2000-ben végeztem a Gyógypedagógiai Főiskolán majd 2004-ben gyógytornász diplomát is szereztem.

Az elmúlt 15 évben gyermekeim kísérése mellett eleinte foglalkoztam mozgáskorlátozott gyerekekkel és felnőttekkel, értelmileg akadályozott felnőttekkel, lovasterápiával. Később gyógytornaórákat, kismamajógát tartottam főleg Édesanyáknak, ezekben mélyítettem tudásomat.

A csoportos óráim felépítése: alapja a gyógytorna elemei, kiemelten a gerinc és az ízületek védelmében, ehhez hozzáteszem az erő, a gyorsaság, és az állóképesség elemeit, majd az izmok, izomcsoportok erősítését, a végén a nyújtást és az intim tornát is beépítem.

Az egyéni óráim lehetőségei: általános mozgás állapot felmérése, a tünetek, problémák feltárása, kielemzése, közös cél meghatározása, kezelési terv összeállítása, maga a kezelés (manuálterápiával, Mckenzie módszerrel), otthon végezhető feladatok betanítása, ellenőrzése. Célom, hogy mindenki megtalálja, hogy hogyan tudja saját magát gyógyítani és „karbantartani”, ehhez én csak a segítséget tudom adni, később önállóan kell végezniük.

Nagyon fontosnak tartom a munkám során, hogy minden ember megtalálja a neki megfelelő mozgásformát, amivel segíteni tudja testi-lelki egyensúlya megtartását. Mindenkit buzdítok a rendszeres és változatos mozgásra, amit a mindennapjaiba beilleszt.

Csizmadia Orsolya   06-20-494-1177