fejlec_2015_11_15

Történetünk

Az emberi együttérzés, a felebaráti szeretet, az értelmi sérült emberek iránt érzett felelősségtől indíttatva 1992-ben néhány lelkes ember létrehozta a SUMMA VITAE ALAPÍTVÁNYT abból a célból, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel, szemléletformálás, gyógyítás, fejlesztés és foglalkoztatás útján segítse az emberi személyiség keresztényi értékrend alapján való kiteljesítését.

A cél megvalósulása érdekében 1998-ban az alapítvány felépített egy háromszintes családi házat, mely több funkciót hivatott ellátni. A ház 14 fő számára értelmi sérült felnőtteket ellátó lakóotthont és 20 fő számára egyetemi kollégiumot foglalt magába. Az épület alsó szintjén egy mézeskalács műhelyt működtettünk a kezdetekkor. Három évvel később a sérült fiatalok részére egy kerámia kézműves műhelyt alakítottunk ki, ahol a kerámia foglalkozások zajlanak (saját égető kemencével), valamint a gyöngyfűzés, gyertyadíszítés és egyéb kézműves foglalkozások.

A Summa Vitae Alapítvány egyetemi kollégiuma tizenhat éven át működött. Azonban  2015 júniusa óta a kollégium megszűnte miatt új tevékenységként az Erzsébet-program keretében fogadunk üdülő vendégeket.

Szintén az alsó szinten, 2015-ben alakítottunk ki a terápiás foglalkozások számára egy 50 m2-es tornatermet és pihenésre, gyógyulásra alkalmas masszázs helyiséget. Ezek lehetőséget adnak mind a bentlakók, mind az üdülő vendégek rekreációjára.