Rólunk

Hiszünk abban, hogy minőségi segítséggel a sérült emberek is képesek tartalmas életet élni, és önálló személyiségükkel hozzájárulhatnak ahhoz, hogy környezetük még szerethetőbbé váljon.

Summa-Vitae-Lakootthon

Summa Vitae – Az élet teljessége

Üzenete: A gondviselés és az emberi szeretet segítségével a sérült ember is megélheti a teljesebb életet.

A Summa Vitae Alapítvány alapvetően értelmi sérültek részére hozta létre az Otthonházat székhelyén, Piliscsabán. A három szintes épületben a földszinten található a lakóotthon, a felső szinten üdülő helyezkedik el, ami 18-20 vendég kényelmes befogadására alkalmas. Az alsó szinten a rekreációs helyiségek (mozgásterápiás tornaterem, masszázs helyiség és fizikoterápiás kezelő).

Alappilléreink

Három tényező, amely nagyon fontos alapítványunknak.

Szeretet

"Befogadni valakit nemcsak abból áll, hogy megnyitjuk előtte ajtónkat és házunkat, hanem azt jelenti: helyet adunk neki szívünkben, hogy élhessen és növekedhessen; olyan helyet, ahol tudja, hogy elfogadjuk olyannak, amilyen, sérüléseivel és tálentumaival együtt." (Jean Vanier)

Otthon

Az otthon az, ahol van helye a hosszú, összebújós beszélgetéseknek, a másik véleményét meghallgató vitáknak, a szavak nélküli pusziknak és a simogatásoknak - miközben csak úgy elmegyünk egymás mellett. (Sallay Fanni)

Közösség

"A közösség valahová tartozás és nyitottság, ugyanakkor szeretet is minden egyes ember iránt. Más szóval úgy is mondhatnánk, hogy a közösséget ez a három tényező határozza meg: minden embert szeretni, egymással szorosan összetartozni, és megélni küldetésünket." (Jean Vanier)

Munkatársaink

Az emberi együttérzés, a felebaráti szeretet, az értelmi sérült emberek iránt érzett felelősségtől indíttatva 1992-ben létrejött a a SUMMA VITAE ALAPÍTVÁNY abból a célból, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel, szemléletformálás, gyógyítás, fejlesztés és foglalkoztatás útján segítse az emberi személyiség keresztényi értékrend alapján való kiteljesítését.

Antal Eszter

Alapítvány ügyvezetője

Csizmadia Orsolya

Alapítvány elnöke

Hajzer Fanni

Intézményvezető

Tevékenységeink

Summa-Vitae-Lakootthonunk

Lakóotthon

Lakóotthonunkban tizennégy fő értelmi sérült felnőttnek biztosítunk olyan otthont, amely családi fészek lehet számukra, szellemisége pedig lehetővé teszi nekik az önálló, a lakókörnyezetébe bekapcsolódni tudó emberek életet.

Summa-Vitae-Udulo

Üdülő

Alapítványunk a háromszintes épületének felső szintjén működő üdülő zavartalan, a lakóotthontól független mindennapokat biztosít a vendégek számára. Összesen húsz férőhelyre érkezhetnek az üdülő vendégek.

Summa-Vitae-rekreacio

Rekreáció

Napjainkra fontossá vált a szakszerű segítséggel végzett rendszeres, hatékony mozgásos tevékenység. Ezért határoztuk el, hogy egy erre a célra kialakított tornaszobát, masszázs helyiséget és egy fizikoterápiás egységet hozunk létre.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérdése, kérése merült fel? Esetleg időpontot szeretne foglalni? Írjon nekünk űrlapunkon keresztül!